PappaDor’s brownie-kake oppskrift. (Ikke sunt på noen tenkelig måte!)

Publisert 19/03/2012 av PappaDor

Hei. PappaDor skal nå ha sitt første innlegg her. Og da velger jeg å bringe dere min brownie-kake oppskrift. Den er så enkel at selv kraftig rammede slagpasienter skal klare det med minimale skader. Og passer godt til. . . . . . . . . noe du vil ha til. Eller for seg selv.

Du trenger:

150g meierismør. (Plantemargarin er for tapere).

2,5dl sukker.

1,5dl hvetemel.

ca. 3-4 tskj. vaniljesukker.

ca. 5-6 spsskj. bakekakao.

2 egg.

1 hakket chili. (Eller pulver om du ikke er snobbete).

7-9 spsskj. O’boy/Nesquick pulver.

Nøtter om du absolutt må. Men jeg bruker det ikke siden mange er allergiske, og det smaker flærk.

Du gjør: Smelt smøret. Rør sammen smør, sukker, hvetemel, vaniljesukker, kakao, Sjokomelkpulver, chili i en eller annen form og egg, (alt egentlig), til røre og hell i en liten-medium kakeform av typen som kan åpnes på siden. Stek til du liker konsistensen, ca 25 min. funket bra i min ovn. Ta ut og sett på rist for avkjøling.

Glasur/pynt/kliss å ha oppå: ca. 1/3 boks romkrem eller vaniljekrem.

3-4 spsskj. Rørte jordbær.

Bittelitt kanel.

Rør sammen med gaffel eller hva enn du finner bakerst i skuffen og som fortsatt er rent. Klin oppå kaka med slikkepott. Strø noe oppå der igjen hvis du vil. Jeg brukte standard kakepynt strø.

Her er et bilde av ca. slik det skal se ut. Glemte å faktisk ta bildet før vi hadde spist en del av den, men dere får ta det dere får.

Lykke til.

PappaDor.

5 kommentarer på “PappaDor’s brownie-kake oppskrift. (Ikke sunt på noen tenkelig måte!)

  • Som mottaker av denne kaka.. (det var morsdagsgaven min i år. 🙂 ) så kan jeg bekrefte at den smakte utrolig godt! Og når man stekte den liiiiiitt lengre enn man egentlig hadde tenkt til så ble den sånn perfekt seig som brownies burde være. 🙂

   Tror jaggu jeg må få PappaDor til å bake litt igjen snart!

 • Plantemargarin er for tapere. Og ja, nøtter smaker flærk i kake. (Aner ikke hva flærk er, men sier meg enig likevel.) Tror jeg skal prøve denne med biter av hvit sjokolade i. Og bytte ut romkremen med lettrørt vaniljeis, da ved siden av. Kanelen, dryssa du den på toppen? Høres ikke dumt ut. Mmmmnam! Og fy! Og tusen takk 😀

  PS: Det finnes snobbete chilipulver.

  • Flærk høres om ikke annet ekkelt ut. Hehe. Og oooh… Hvit sjokolade! *riste liv i PappaDor og be han bake sporenstreks!*

   Jeg skal forresten be han svare på det med kanelen. 😉 Vi vet jo alle at han kommer til å glemme sjekke denne bloggen selv. Hehe.

 • «Flærk» er ekkelt ja. Kanelen går i sjokoladesørpa før du steker. Var i hvertfall det jeg gjorde. Men ingen som sier at man må gjøre det jeg gjør hele tiden.

 • Åh, kom igjen'a?! Ikke vær feig.

  Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

  WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

  Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

  Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

  Kobler til %s

  %d bloggere liker dette: